Oct 20, 2012

HÖGST EGENDOMLIG RAPPORTERING I GÖTEBORGS-POSTEN FRÅN AMERIKANSKA VALET


Den 20 oktober skriver Britt-Marie Mattsson:
"Aborter -- med alla frågor kring kvinnors hälsa som i vid mening kan knytas till det -- finns med i årets presidentval, men inte med samma hetta som tidigare trots att Mitt Romney är "för livet" vilket uttytt betyder mot aborter, och Barack Obama "för valfrihet" med vilket menas uppställning för den nuvarande abortlagstiftningen."
Detta är ett minst sagt bisarrt uttalande av en veteran-reporter som naturligtvis är uppdaterad på vad som sker. Så varför skriver hon så??
Amerikanska kvinnor har aldrig angripits så starkt med en sådan kvinno-fientlig höger-konservativ plattform som nu -- en plattform som vill förbjuda abort i alla lägen, även förbjuda preventivmedel. Det talas allmänt om "The War on Women".  Och allt man hör bland nyhetsankare är att det är just kvinnorna som kommer att rädda valet för Obama. Kvinnorna är förfasade. Att säga att det inte finns någon "hetta" är märkligt. Det är djäkligt hett!! Vad vill GP med detta??
Har sett liknande tidigare. Häromdagen skrev Britt-Marie Matsson att kyrkorna inte lägger sig i presidentvalet. Kyrkorna är högst delaktiga i politiken i USA - mer än i något annat västerländskt land. Så varför skriva något så  så egendomligt? Mormonkyrkan enormt stora engagemang mot samkönat äktenskap i Californien, ledde till nederlag för förslaget i en folkomröstning. Så nog tar kyrkan ställning!

Om man tror att abort inte är hett ämne i det amerikanska valet val kan man titta på dessa avsnitt från Rachel Maddow. Inne i det första avsnittet kommer Rachel så småningom fram till ett uttalande av republikanen Richard Mourdock som anser att det är Guds mening om en våldtagen kvinna blir gravid.
Om Göteborgs-postens läsare inte känner till Romney och Ryans sanslöst superradikala positioner angående abort och preventivmedel -- vem är då ansvarig för det?

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economy

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economy

No comments:

Post a Comment