Nov 1, 2012

STORMEN SANDY KOMMER TILL UNDSÄTTNING


Detta inslaget är mycket intressant av tre olika orsaker.

 1. Den republikanske guvernören i New Jersey tackar president Obama för hans fantastiska insats och ger honom beröm i diverse intervjuer. För svenskar verkar det säkert som något naturligt, men om man bevittnat den infernaliska lögn och hat-kampanjen mot president Obama de sista fyra åren och speciellt nu under valdebatten -- då slås man av detta radikalt ändrade tonläge som förorsakats av stormen.

President Obama har av republikaner utmålats som Socialist, Nazist, vedervärdig liberal som vill förstöra landet, en som hatar Amerika och vita, att han är muslim, terrorist, lat, förstånds-handikappad, inte född i landet, en som undanhåller sin födelseattest och betyg, en som lurat sig till presidentskapet, ja man tror inte att det är sant, men dessa lögner mals dag och natt i konservativt ägda media. Och de dominerar. Och många går på det, speciellt de som är mottagliga för rasistiska slogans. Miljardärer har satsat miljoner och åter miljoner för att besegra president Obama.
Det var förmodligen planerat att en våg av republikanska negativa annonser, ofta rena lögner, skulle fullkomligt vräka in som ett blitzkrig över folk den sista veckan i valkampanjen  alla spärrar är ju borta numera)  Men istället kommer stormen Sandy in och röjer undan en sådan plan. Nu såtts istället fokus på president Obama och hans fina ledarskap och hans "äkthet". Fenomenalt intressant. Ett ingripande av en högre makt?

2. Republikaner har parallellt med hatet för president Obama, uttalat hat för samhället som sådant. "Samhället skall krympas så att blir så litet att det kan dränkas i ett badkar" är en slogan som har hörts ofta av den egendomligt inflytelserike konservative Grover Norquist. Men nu visar stormen Sandy att vi alla behöver samhället, att de gemensamma intresset och insatserna behövs. De individuella delstaterna eller det privata, kan inte klara av naturkatastrofer. Och Romney som tidigare talat om att skrota FEMA (den federala räddningsverksamheten) får väl ändra åsikt som han gör stup i kvarten.

3.
Republikanerna i kongressen har haft som sitt mål under fyra år, att ALDRIG samarbeta med president Obama, även om han har tagit över deras tidigare förslag, att  ALLTID rösta emot hans förslag så att det skulle bli ett så dåligt klimat, ekonomiskt och i övrigt -- allt för att presidenten inte skulle bli återvald. Och det är precis vad de gjort, infrastrukturen har inte förbättrats, broar håller på att kollapsa etc och landet har haft allvarliga finasiella kriser på grund av deras "brända jorden" taktik.
Och nu i spurten på valkampanjen, så kommer ett av de starka republikanska namnen, guvernören i New JerseyChris Christie och säger att han har samarbetat jättefint med Obama efter storem Sandy och har massor med beröm för honom. Republikaner ser Christie som en förrädare.


Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economy

No comments:

Post a Comment