Mar 6, 2012

OM KONSTEN ATT BE OM URSÄKT - OCH EN GUBBE SOM INTE FATTAR VAD HAN GJORT

Det sitter en svettig fet gubbe och spyr ut galla i en radiostation i USA. Det sägs att han har en publik på 20 miljoner. Han anses vara republikanernas talesman och politiker är livrädda för att säga emot honom. Rush Limbaugh anses nu ha gått alldeles för långt när han ger sig på en ung kvinna, student vid det katolska universitetet Georgetown. Hon ställde upp och vittnade i kongressen att försäkringsbolagen bör täcka kostnaden för kvinnors preventivmedel (se tidigare inslag och hennes vittnesmål), rätt självklart för oss, men för det kallar Rush Limbaugh henne för slampa och prostituerad, och att hennes föräldrar borde skämmas för henne. Han har fått för sig att allmänheten skulle få betala för hennes preventivmedel (det är ju försäkringsbolaget) och då vill han att hon skall filma när hon har sex och lägga ut filmerna på nätet.
Detta är inte något vanligt påhopp utan ett synnerligen osmakligt påhopp på unga kvinnor, föräldrars döttrar, allas systrar och fruar. Hur kan en man vara så ovanligt tondöv? 99 procent av alla amerikanska kvinnor använder, eller har använder p-piller.

Rachel Maddow berättar om den "ursäkt" Rush limbaugh tvingats ge. Hon har som gäst Connie Schultz som berättar att unga kvinnor är urförbaskade nu suber-mobiliserade och det skall bli intressant att se hur valet 2012 utvecklar sig.


No comments:

Post a Comment