Feb 5, 2012

SÄG MIG VAD DU UTELÄMNAR OCH JAG SKALL SÄGA VEM DU ÄR

Göteborgspostens USA-korrespondent är mycket erfaren och kunnig och har ett bra flyt i hur hon skriver. I denna artikeln skriver hon om den republikanske senatorn Scott Brown.  Men det är något egendomligt med denna artikeln. Något saknas.

Det som är egendomligt, är hur författarinnan till artikeln (23 oktober 2011) kan skriva om senator Scott Brown och hans omval nästa år 2012 och inte nämna kvinnan som utmanar honom --  en kvinna som är en av de mest beundrade kvinnor i USA just nu. En modig, rejäl, smart, orädd och charmig kvinna (Harvard professorn Elisabeth Warren) som hjälpte Obama att bygga upp en konsumentbyrå. Kommentatorerna på de olika programmen på MSNBC framhåller hur Scott Brown är Wall Streets "darling" och har skänkt enorma mängder pengar till hans återvalskampanj. Lika älskad som Scott Brown är av Wall Street, lika hatad är Elizabeth Warren, säger kommentatorerna. Elizabeth Warren som  skapade konsumentbyrån var tänkt att bli dess chef, men det stoppade kongressen som vägrade bekräfta henne som chef. Hon valde då att utmana Scott Bown och hon siktar nu på att bli senator i Massachusetts. 
Det är synd att Göteborgspostens läsare inte fått veta något om denna tjusiga, verkligen ärliga kvinna som en del har nämnt som en framtida presidentkandidat. Här är därför information om Elizabeth Warren:
1. Läs om henne på hennes hemsida. Hon kommer från en enkel bakgrund, blev lärare och sedan professor i konkursrätt.
2. Läs New York Times (deras euforiska rubrik säger en del om hur folk uppfattar henne): "Heaven Is a Place Called Elizabeth Warren"
3. Lyssna nedan:


No comments:

Post a Comment